Μανιτάρια: Βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα και διαθέτουν άφθονες ποσότητες από την πολύτιμη βιταμίνη D. Σκόρδο: Διαθέτει αλισίνη, μια φυσική ουσία που καταπολεμά τα βακτήρια και πιθανώς και τους ιούς, όπως αυτόν της γρίπης.
Εσπεριδοειδή: Τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ, τα λεμόνια, αλλά και οι πιπεριές και τα ακτινίδια, περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, που δρα αντιοξειδωτικά και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Μυρωδικά και μπαχαρικά: Όχι απλώς κάνουν πιο νόστιμα τα φαγητά, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις σκοτώνουν τα μικρόβια. Σύμφωνα με μελέτες, για παράδειγμα το κάρι, που αποτελεί μίγμα μπαχαρικών, μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή. Βότανα όπως η ρίγανη, το θυμάρι και το δεντρολίβανο χαρίζουν επίσης ικανοποιητική ποσότητα αντιοξειδωτικών.
Προβιοτικά: Τα προϊόντα με προβιοτικά, όπως το γιαούρτι και το κεφίρ, διαθέτουν «καλά» βακτήρια, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του εντερικού συστήματος, κάτι που με τη σειρά του τονώνει την υγεία και την άμυνα του οργανισμού.
Κοτόσουπα: Υπάρχει λόγος που μας την έφτιαχνε η μαμά μας κάθε φορά που αρρωσταίναμε. Η κοτόσουπα όντως βοηθά στο κρύωμα, δρώντας ενάντια στη φλεγμονή, ενώ εφόσον είναι ζεστή, βοηθά και στην καταπράυνση ενός καταπονημένου λαιμού και στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων δυσκοιλιότητας κατά την ίωση.