Τηλέφωνο
210 9756566
Τηλέφωνο
210 6980565
Τηλέφωνο
210 9610982
Τηλέφωνο
210 6444430
Τηλέφωνο
210 6034681
Τηλέφωνο
6977430971

ALPHA PROLIPSIS

Iατρικά Εργαστήρια - Πολυϊατρεία
Απλά βήματα υγείας για γυναίκες 20 -30 ετών

Όταν βρίσκεστε στα 20 και στα 30 σας, ο σωστός τρόπος ζωής και τα τεστ ελέγχου μπορούν να βοηθήσουν πολύ στη διατήρηση της υγείας σας.

1. Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης για την υγεία της καρδιάς

Παραλείψτε τα τηγανητά και τα λιπαρά φαγητά και προσπαθήστε να κάνετε τουλάχιστον μισή ώρα άσκηση κάθε μέρα. Το να τρώτε σωστά και να παραμένετε δραστήριοι είναι τα δώρα που συνεχίζετε να δίνετε.

Εάν δημιουργήσετε αυτές τις συνήθειες τώρα, τα οφέλη θα διαρκέσουν μια ζωή. Και αν σκοπεύετε να κάνετε παιδιά κάποια μέρα, είναι καλή ιδέα να πάρετε μια πολυβιταμίνη που σας δίνει άφθονο φολικό οξύ -- μεταξύ 400 και 800 μικρογραμμάρια την ημέρα. Ξεκινήστε να παίρνετε φολικό οξύ τουλάχιστον 1 μήνα πριν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος και διατηρήστε το κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου σας.

2. Εργαστείτε στη σχέση σας με τον γιατρό σας

Βρείτε ένα που εμπιστεύεστε. Πριν από το ραντεβού σας, δημιουργήστε μια λίστα ερωτήσεων, όπως: Ποια μέθοδος αντισύλληψης είναι κατάλληλη για μένα; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη των ΣΜΝ; Τι εμβόλια χρειάζομαι;

3. Γνωρίστε το Ιστορικό της Οικογενειακής Υγείας σας

Η αδερφή, η μητέρα ή η γιαγιά σας είχαν  καρκίνο του μαστού  ή καρδιακή νόσο πριν κλείσουν τα 50; Υπάρχει διαβήτης στην οικογένεια; Αυτές είναι σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στην οικογένειά σας για να βοηθήσει τον γιατρό σας να καταλάβει τους κινδύνους για την υγεία σας.

4. Μην ξεχνάτε τα βασικά τεστ ελέγχου

Βεβαιωθείτε ότι κάνετε τεστ Παπανικολάου για να ελέγχετε για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας κάθε 3 χρόνια ξεκινώντας από την ηλικία των 21 ετών. Εάν είστε 30 έως 65 ετών, μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε τεστ Παπ κάθε 3 χρόνια ή μπορείτε να το κάνετε μαζί με τεστ HPV κάθε 5 χρόνια. Αυτή η άλλη εξέταση είναι χρήσιμη επειδή οι περισσότεροι καρκίνοι του τραχήλου της μήτρας προκαλούνται από λοίμωξη με HPV (ιός ανθρώπινων θηλωμάτων).

Εάν είστε σεξουαλικά ενεργοί και έχετε υψηλότερο κίνδυνο για ΣΜΝ, κάντε εξετάσεις για χλαμύδια και γονόρροια κάθε χρόνο. Κάντε ένα τεστ HIV τουλάχιστον μία φορά, πιο συχνά εάν διατρέχετε κίνδυνο. Εξετάστε επίσης εξετάσεις για άλλα ΣΜΝ όπως η τριχομονάση, η σύφιλη και η ηπατίτιδα Β.

Ελέγχετε την αρτηριακή σας πίεση κάθε 2 χρόνια εάν είναι φυσιολογική (κάτω από 120/80). Εάν είναι υψηλή ή διατρέχετε κίνδυνο για υψηλή αρτηριακή πίεση, θα χρειαστείτε πιο συχνούς ελέγχους και εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου για τον διαβήτη. Επίσης, ελέγξτε τη χοληστερόλη σας και ρωτήστε το γιατρό σας πόσο συχνά πρέπει να το κάνετε. 

Εξετάσεις Alpha Prolipsis

Απαντήσεις εντός 24 ωρών από την παραλαβή του δείγματος