Τηλέφωνο
210 9756566
Τηλέφωνο
210 6980565
Τηλέφωνο
210 9610982
Τηλέφωνο
210 6444430
Τηλέφωνο
210 6034681
Τηλέφωνο
6977430971

ALPHA PROLIPSIS

Iατρικά Εργαστήρια - Πολυϊατρεία
Τεστ παπ πρωκτού: δυνατότητα πρόληψης με χαμηλό κόστος

Η επίπτωση του καρκίνου του πρωκτού  αυξάνεται παγκοσμίως  με γρήγορους ρυθμούς   τις τελευταίες δεκαετίες. Ενώ οι γυναίκες έχουν τη μεγαλύτερη συνολική πιθανότητα εμφάνισης πρωκτικών καρκινωμάτων, ορισμένοι υποπληθυσμοί ανδρών (δηλαδή άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή με άνδρες και εκείνους που είναι θετικοί στον ιό HIV) βρίσκονται σε εντυπωσιακά αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης πλακωδών προδρόμων και καρκινωμάτων του πρωκτικού καναλιού. Όπως και με τον τράχηλο, τα πλακώδη καρκινώματα του πρωκτού συνδέονται με μόλυνση από ογκογονικούς τύπους ανθρώπινου ιού θηλώματος.

Οι περισσότερες προκαρκινικές και κακοήθεις πλακώδεις εξεργασίες του πρωκτού αναπτύσσονται στην πρωκτική "μεταβατική ζώνη", η οποία βρίσκεται ακριβώς κοντά στην οδοντωτή γραμμή. Αυτή η ανατομική περιοχή είναι επίσης γνωστή ως η ενδιάμεση ή κλοκογονική ζώνη και η επένδυση της μπορεί να περιλαμβάνει μη κεκαθαρμένους τύπους πλακώδους, μεταβατικού, βασικού, κυβοειδούς και στήλης επιθηλιακού κυττάρου. Η πρωκτική ζώνη μετάβασης είναι κατά πολλούς τρόπους ανάλογη με τη ζώνη μετάπλασης του τραχήλου της μήτρας, όπου εμφανίζονται οι περισσότερες δυσπλασίες του τραχήλου και καρκινώματα. Παρόλο που δεν υπάρχουν εθνικές κατευθυντήριες γραμμές για την εξέταση του πρωκτικού καρκίνου, σημειώνεται πρόοδος. 

Το 2013, η Εταιρεία Μολυσματικών Ασθενειών της Αμερικής δημοσίευσε «Κατευθυντήριες Οδηγίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για τη Διαχείριση Προσώπων που έχουν προσβληθεί από HIV». Αυτό το έγγραφο τονίζει ότι οι μολυσμένοι με HIV και οι γυναίκες με μόλυνση από HPV διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για πρωκτική δυσπλασία και καρκίνωμα. Οι οδηγίες του IDSA για ασθενείς με HIV λοίμωξη δηλώνουν ότι οι άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή με τους άνδρες, οι γυναίκες με ιστορικό πρωκτικής επαφής ή μη φυσιολογικά αποτελέσματα του τεστ Παπανικολάου (άτυπα πλακώδη κύτταρα και παραπάνω) και εκείνα με κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων θα πρέπει να υποβάλλονται σε αναλυτικές εξετάσεις Pap. Στα μέσα του 2015, μια εξαιρετική δημοσίευση παρουσιάστηκε από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που συγκλήθηκε από την Αμερικανική Εταιρεία για την κολποσκόπηση και την τραχηλική παθολογία και τη Διεθνή Ανοσοποιητική Εταιρεία για την Πρωτεΐνη. 

 Παρόλο που ο πρωκτικός καρκίνος είναι συχνότερος στις γυναίκες απ 'ό, τι στους άντρες, είναι γενικά μια σπάνια ασθένεια και ένας απίθανος στόχος για οικονομικά αποδοτικό πληθυσμιακό έλεγχο. 

Έτσι, όταν εξετάζουμε τις γυναίκες για τον καρκίνο του πρωκτού, το κύριο αίνιγμα είναι το ποιος θα εξετάσει - ποιος από τον πληθυσμό όλων των γυναικών διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο; Οι εμπειρογνώμονες του ASCCP και του IANS διατύπωσαν συστάσεις βασισμένες σε μια συστηματική ανασκόπηση περισσότερων από 125 μελετών, ενσωματώνοντας τα δυνητικά οφέλη για την υγεία, τις δυσμενείς επιπτώσεις και τους κινδύνους · δεν ήταν δυνατή η επίσημη ανάλυση κόστους-οφέλους και δεν εκτελέστηκε.

Μία από τις σημαντικές συστάσεις τους είναι να εξετάζονται όλες οι γυναίκες με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου πρωκτού με ψηφιακή πρωκτοσκοπική εξέταση, μια δοκιμασία ελέγχου του καρκίνου, στην οποία το ψηλαφητικό δάκτυλο μπορεί να ανιχνεύσει περιοχές σκληρότητας, σκληραγωγίας ή πόνου που μπορεί να είναι ύποπτες για καρκίνωμα. 

Επιπροσθέτως, μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο προσυμπτωματικού προσδιορισμού των πλακωδών βλαβών από την πρωκτική κυτταρολογική απόκριση σε γυναίκες με νόσο HIV, δεδομένης της υψηλής συχνότητας καρκίνου πρωκτού σ 'αυτόν τον πληθυσμό. Οι HIV-θετικές γυναίκες που εξετάστηκαν με πρωκτική κυτταρολογία και βρέθηκαν να έχουν μη φυσιολογικά αποτελέσματα μπορούν στη συνέχεια να αναφερθούν για πρωκτοσκόπηση υψηλής ανάλυσης και στοχευμένες βιοψίες

Η δημοσίευση υποδεικνύει επίσης ότι οι γυναίκες με υψηλού βαθμού βλάβες, κολπικές ή τραχηλικές HPV-σχετικές αλλοιώσεις ή καρκίνους μπορεί να ωφεληθούν από τον πρωκτικό κυτταρολογικό έλεγχο. Μια άλλη σημαντική πρόοδος στον καρκίνο του πρωκτικού προσυμπτωματικού ελέγχου είναι ότι πρόσφατα ξεκίνησε μια πολυκεντρική δοκιμή πρόληψης, η μελέτη Cancer Outcomes Research (ANCHOR) του Cancer Anal. 

Ο πρωταρχικός στόχος του ANCHOR, που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, είναι να καθοριστεί εάν η θεραπεία ασθενών με αποδεδειγμένη από την βιοψία πρωκτικό HSIL είναι αποτελεσματική στη μείωση της συχνότητας καρκίνου πρωκτού σε μολυσμένους με HIV άνδρες και γυναίκες. Σε αυτή τη μελέτη, άνδρες και γυναίκες ηλικίας 35 ετών και άνω με νόσο HIV και ελεγχόμενο με βιοψία HSIL, τυγχάνουν τυχαιοποιημένης θεραπείας έναντι ενεργού παρακολούθησης με στενή παρακολούθηση (συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης υψηλής ανάλυσης) τουλάχιστον κάθε έξι μήνες για διάστημα έως και πέντε ετών. Αυτή η μελέτη θα δώσει στοιχεία για να διαπιστωθεί εάν η ανίχνευση πρωκτικού προγόνου - και η επακόλουθη θεραπεία - αλλάζει το φυσικό ιστορικό της νόσου και, κατά συνέπεια, όπου αξίζει τον κόπο για ενδοεπιθηλιακές αλλοιώσεις.

Δεδομένου ότι τα άτομα με ασθένεια HIV ζουν περισσότερο σε εξαιρετικά δραστικές αντιρετροϊκές θεραπείες, οι διάρκειες των πιθανών συν-λοιμώξεων με τον HPV παρατείνονται, επιτρέποντας έτσι την ανάπτυξη συνοδών παθήσεων  (όπως οι πρωκτικοί καρκίνοι). Τα αποτελέσματα των μελετών όπως το ANCHOR θα συμβάλουν στην τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων και ενδέχεται να υποστηρίξουν τη βάση δεδομένων που αποδεικνύουν ότι οι εξετάσεις διαλογής σε συνδυασμό με την έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου μπορεί να μειώσουν τη νοσηρότητα, τη θνησιμότητα και το κόστος. 

Ο κ. Joel Palefsky, MD, κύριος ερευνητής της ANCHOR, δήλωσε: «Κανείς δεν ήξερε ότι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προληφθεί πριν χρησιμοποιηθεί το τεστ Παπανικολάου στη δεκαετία του 1960 και να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης της νόσου κατά 80%». οι μη μολυσμένοι με ΗIV άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή με τους άνδρες μπορούν επίσης να υποβληθούν σε διαλογή για πρωκτικές πλακώδεις ενδοεπιθηλιακές βλάβες με κυτταρολογική εξέταση πρωκτού , Τα πρότυπα σεξουαλικής πρακτικής και η κοινωνική στάση απέναντι στη σεξουαλικότητα αλλάζουν στη Βόρεια Αμερική και αλλού. 

Μια μελέτη του 2010 από ερευνητές του Ινστιτούτου Kinsey του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, που έβλεπε περισσότερες από 5.000 αμερικανικές γυναίκες, επιβεβαίωσε ότι το 20 έως 25 τοις εκατό των γυναικών μεταξύ 20 και 40 ετών ανέφεραν πρωκτική σεξουαλική επαφή. Σε άλλη μελέτη, 20 τοις εκατό των μαύρων και των Latino έφηβων θηλυκών ανέφεραν συμμετοχή σε ετεροφυλόφιλη πρωκτική επαφή. Η ετεροφυλόφιλη πρωκτική επαφή είναι μια σύνθετη συμπεριφορά που θεωρείται από μερικούς ως μέσο για τη διατήρηση της παρθενίας και την πρόληψη της εγκυμοσύνης. 

Μπορεί να είναι ένας μηχανισμός διάδοσης σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένου του HIV και του HPV. Οι ιατροί μπορεί να ρωτήσουν: «Τι μπορώ να κάνω στην επαγγελματική μου κοινότητα για να ασχοληθώ με την πρόληψη του καρκίνου του πρωκτού;» Όπως συμβαίνει και με την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ο διαγνωστικός έλεγχος απαιτεί μια πολυεπιστημονική προσέγγιση στην οποία οι κλινικοί γιατροί εκτελούν εξετάσεις διαλογής και διαχειρίζονται μη φυσιολογικά αποτελέσματα διαλογής. δοκιμές. 

Οι μέθοδοι συλλογής της πρωκτικής κυτταρολογίας είναι απλές και ελάχιστα επεμβατικές. (Ένας συνοπτικός και βήμα προς βήμα αλγόριθμος για τη συλλογή δειγμάτων δίνεται σε ένα συμπληρωματικό έντυπο του Μαρτίου του 2011 του Journal of the American Osteopathic Association.) Η προετοιμασία και η ερμηνεία των δειγμάτων είναι ανάλογη με εκείνες για την κυτταρολογική εξέταση του τραχήλου της μήτρας. 

Ενώ ορισμένα μεγάλα νοσοκομεία και ακαδημαϊκά ιατρικά κέντρα έχουν υπηρεσίες πρώτης προβολής νεοπλασιών, πολλές μικρότερες πόλεις δεν διαθέτουν αυτές τις υπηρεσίες. Η καθιέρωση μιας υπηρεσίας προσυμπτωματικού ελέγχου σε μικρότερο επίπεδο πρακτικής είναι εφικτή και μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεργασία με έναν ενδιαφερόμενο κλινικό ιατρό και την παραπομπή των ασθενών σε περιφερειακά κέντρα για την απαραίτητη διαχείριση. 

Ανεξάρτητα από τη γεωγραφική θέση ενός κυτταρολόγου, μπορεί να υπάρχουν ασθενείς που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια απλή και φθηνή αποφολιδωτική πρωκτική κυτταρολογική εξέταση.

Εξετάσεις Alpha Prolipsis

Απαντήσεις εντός 24 ωρών από την παραλαβή του δείγματος