Τηλέφωνο
210 9756566
Τηλέφωνο
210 6980565
Τηλέφωνο
210 9610982
Τηλέφωνο
210 6444430
Τηλέφωνο
210 6034681
Τηλέφωνο
6977430971

ALPHA PROLIPSIS

Iατρικά Εργαστήρια - Πολυϊατρεία
Κολπική Μυκητίαση

 

Οι μύκητες κόλπου είναι μία συνηθισμένη πάθηση που προσβάλλει γυναίκες κάθε ηλικίας. Τα συμπτώματα, αν και ενοχλητικά και δυσάρεστα, δεν είναι απειλητικά και η θεραπεία τους είναι τις περισσότερες φορές απλή και γρήγορη.

κλείστε ραντεβού τώρα !!!

Τι είναι οι μύκητες κόλπου;

Η κολπική μυκητίαση είναι μια φλεγμονή, που προκαλείται από τον μύκητα Candida albicans, αν και υπάρχουν και άλλα είδη μυκήτων Candida που μπορούν να προκαλέσουν μυκητίαση ή αλλιώς καντιντίαση.

Η αντιμετώπιση των μυκητιάσεων κόλπου συνήθως περιλαμβάνει τη χρήση αντιμυκητιακών κρεμών ή κολπικών υπόθετων με στόχο την αποκατάσταση της φυσιολογικής χλωρίδας του κόλπου. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας για τη διάγνωση και την κατάλληλη αγωγή σε περίπτωση μυκητίασης κόλπου.

Ποια είναι τα συμπτώματα που εμφανίζονται;

Τα κυριότερα συμπτώματα της μυκητίασης του κόλπου είναι τα εξής:

 

  1. Φαγούρα στην περιοχή του κόλπου.
  2. Πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.
  3. Παρουσία παχύρρευστων λευκών εκκρίσεων από τον κόλπο.
  4. Δυσοσμία του κόλπου.
  5. Ερεθισμός στην περιοχή του κόλπου
  6. Πρήξιμο.
  7. Ερυθρότητα στη γύρω περιοχή.


Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα συμπτώματα μπορούν να οφείλονται και σε άλλες παθήσεις ή μολύνσεις, επομένως η επίσκεψη στον γυναικολόγο είναι σημαντική για την ακριβή διάγνωση και θεραπεία.

Από τι μπορεί να προκληθούν;

Οι μύκητες κόλπου υπάρχουν φυσιολογικά στη χλωρίδα του κόλπου, ωστόσο ενδέχεται να αυξηθούν για διάφορους λόγους, όπως:

 

  • Οι αλλαγές στα επίπεδα ορμονών.
  • Η χρήση αντιβιοτικών.
  • Ο σακχαρώδης διαβήτης.
  • Η εγκυμοσύνη.
  • Η αδυναμία του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Το άγχος.
  • Τα αντισυλληπτικά.
  • Τα στενά και συνθετικά ρούχα και εσώρουχα.
  • Η σεξουαλική επαφή κ.ά.
κλείστε ραντεβού τώρα !!!


Αυτοί οι παράγοντες μπορεί να επιδρούν μεμονωμένα ή συνδυαστικά, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανάπτυξη των μυκήτων στον γυναικείο κόλπο.

Τι πρέπει να προσέξουμε στην υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής;

Η σωστή, και όχι η υπερβολική, υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας του γυναικείου κόλπου και είναι το πρώτο βήμα στην αντιμυκητιακή προστασία. Ορισμένες καλές πρακτικές υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής είναι:

1. Ο καθαρισμός με ήπιο καθαριστικό: Χρησιμοποιείτε ένα ήπιο καθαριστικό για την περιοχή του κόλπου. Αποφύγετε τη χρήση αρωματισμένων προϊόντων, αλκοόλης ή σκληρών καθαριστικών που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και να φέρουν αλλοιώσεις στην ισορροπία της κολπικής χλωρίδας.

2. Πλένετε καθημερινά την περιοχή: Η πλύση με καθαρό νερό και απαλό σαπούνι είναι αρκετή για τον καθαρισμό της περιοχής του κόλπου. Αποφύγετε τις κολπικές πλύσεις, διότι διαταράσσουν τη χλωρίδα του κόλπου και προκαλούν μολύνσεις και ερεθισμούς.

3. Στεγνώστε καλά την περιοχή μετά τον καθαρισμό: Η υγρασία δημιουργεί περιβάλλον που ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων.

4. Αλλαγή βρεγμένου ρούχου ή μαγιό: Οι μύκητες αναπτύσσονται στα ζεστά και υγρά περιβάλλοντα, για αυτό είναι σημαντικό να μη φοράτε βρεγμένο μαγιό για πολλές ώρες. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έχετε μαζί σας πάντα καθαρά βαμβακερά εσώρουχα για να αλλάζετε σε περίπτωση που έχετε ιδρώσει πολύ.

5. Χρήση καθαρής και προσωπικής πετσέτας στην παραλία: Μη χρησιμοποιείτε βρώμικες πετσέτες στη θάλασσα και μην τις ανταλλάσσετε με άλλα άτομα, ακόμη και από το οικογενειακό σας περιβάλλον. Το κάθε άτομο πρέπει να έχει την προσωπική του πετσέτα.

6. Αποφύγετε στενά, συνθετικά εσώρουχα: Προτιμήστε λευκά βαμβακερά εσώρουχα που επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα, δεν περιέχουν χρωστικές και απορροφούν την υγρασία. Τα έγχρωμα συνθετικά εσώρουχα ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την ανάπτυξη μυκήτων στον κόλπο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η φυσιολογία της ευαίσθητης περιοχής διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, οπότε οι εκάστοτε ατομικές ανάγκες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα μυκητίασης κόλπου, είναι σημαντικό να συζητήσετε το πρόβλημα με τον γυναικολόγο σας για αξιολόγηση, διάγνωση, θεραπεία και περαιτέρω εξατομικευμένες συμβουλές πρόληψης.


Υπάρχει κάποια θεραπεία;

Ναι, υπάρχουν πολλές θεραπευτικές προσεγγίσεις για τη μυκητίαση κόλπου. Η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας εξαρτάται από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και τη συχνότητα επανάληψης των μυκητιάσεων και προτείνεται μετά από εξέταση γυναικολόγου.

Οι κύριες μορφές θεραπείας περιλαμβάνουν:

1. Αντιμυκητιακές κρέμες: Αυτές εφαρμόζονται τοπικά στην περιοχή του κόλπου για να καταπολεμήσουν τον μύκητα.

2. Αντιμυκητιακό κολπικό υπόθετο: Τοποθετείται στην περιοχή του κόλπου και απελευθερώνει σταδιακά τη φαρμακευτική ουσία.

3. Αντιμυκητική θεραπεία δια στόματος: Σε περιπτώσεις σοβαρής ή επαναλαμβανόμενης μυκητίασης, ο γιατρός μπορεί να σας συνταγογραφήσει αντιμυκητιακά φάρμακα που σε μορφή χαπιών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αυτο-διάγνωση και η αυτο-θεραπεία δε συνίστανται, ακόμη και αν παθαίνετε συχνά μυκητίαση και είστε εξοικειωμένες με τη συμπτωματολογία. Αν υποψιάζεστε ότι έχετε μύκητες κόλπου, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε έναν γυναικολόγο για να επιβεβαιώσετε τη διάγνωση και να λάβετε την κατάλληλη θεραπεία.

 

κλείστε ραντεβού !!!

 

κλείστε ραντεβού !!!κλείστε ραντεβού !!!

 

κλείστε ραντεβού !!!

 

 

κλείστε ραντεβού !!!κλείστε ραντεβού !!!

 

κλείστε ραντεβού !!!

 

κλείστε ραντεβού !!!κλείστε ραντεβού !!!κλείστε ραντεβού !!!κλείστε ραντεβού !!!κλείστε ραντεβού !!!κλείστε ραντεβού !!!κλείστε ραντεβού !!!κλείστε ραντεβού !!!κλείστε ραντεβού !!!

 

 

κλείστε ραντεβού τώρα !!!

 

Κολπική Μυκητίαση

Εξετάσεις Alpha Prolipsis

Απαντήσεις εντός 24 ωρών από την παραλαβή του δείγματος